Sayfalar

Özürlülere Hizmet


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Özürlüler Müdürlüğü, 1994 yılında Özürlüler Koordinasyon Merkezi olarak kurulmuştur. 1999 yılında İstanbul Özürlüler Merkezi, Temmuz 2006’da ise Özürlüler Müdürlüğü olmuştur. Müdürlüğümüzden görme, işitme, ortopedik, zihinsel özürlüler ve süreğen hastalığı olanlar hizmet almaktadır.

AMAÇLARIMIZ

Özürlülerin; kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

İSÖM Tarafından Özürlülere Verilen Hizmetler Nelerdir?

İSÖM, İstanbul’da yaşayan özürlülerin yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Bu çerçevede, İSÖM’ün verdiği hizmetler kısaca özetlenirse;

ALO 153 özürlü ve yaşlı ücretsiz ulaşımı, tıbbi rehabilitasyon(fizik tedavi,hidroterapi,hippoterapi), psikososyal servis, medikal yardım(sosyal güvencesi olmayan özürlüler için ortez-protez,beyaz baston,ses kayıt cihazı,işitme cihazı,tekerlekli sandalye,akülü sandalye,koltuk değneği,hasta altı bezi…), Yasal Haklar Danışmanlığı, İstihdam Birimi, Özürlü Yaz Kampı hizmetleri, ÖSHA Projesi, küçük adımlar erken eğitim projesi, Yaz Okulu…


---

bunlar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler http://cbsags2.ibb.gov.tr/ozurluler/ adresinden kendilerine en yakın merkezimize gidip bilgi alabilir ve kayıt olup bütün hizmetlerden faydalanabilirler.

Az önce bir anneye destek oldum özürlü çocuğa sahip olma savaşında. Mutluyum...



Hiç yorum yok:

Yolgeçen