Sayfalar

House M.D.



"Seri katil" adında bir sıfat vardır. Onları biliriz az çok, acıma - merhamet - pişmanlık olmadan cinayet işleyen adam veya kadınlar. Hepsinin paylaştığı bir psikolojik bozukluk vardır. Adı "antisosyal bozukluk"tur. Bu "antisosyal" insanlar, insani dediğimiz kavram ve kalıplara uzaktır. Genelde işsiz güçsüz halde yaşar yada hapishanede müebbetle çürür, çoğu zaman da idama layık suçlar işleyip gözlerini kaparlar.
Anti-sosyallik bu kadar tü-kaka bir şeyken, kontrasların çekiciliğinden yola çıkan dizi sektörü tarihteki belki de en kontras işi yapıp Gregory House adında anti-sosyal (kişilik bozukluğu) bir karaktere hayat verdi. Hugh Laurie'nin canlandırdığı Dr. Gregory House karakteri ve House MD. dizisi bir medikal drama tanımlara göre.
Adı üstünde doktor. En ideal doktordan nasıl olmasını bekleriz? Sevecen, sıcak, güler yüzlü, yakın duran, ilgili ve empatik. House'tan ne görürüz? hazır cevaplık, ukalalık, sinirlilik, ben merkezcilik, bencillik, vicdansızlığa varan dürüstlük, duygularla işi olmama, bağlanmaktan kaçınma, madde bağımlılığına meyil, adli suçlar işlemede cesaret ve eminim ki kaçırdığım başka şeyler.
 Ama herşeye rağmen, pek çok hastahaneden atılıp şu anki hastanesinde Amerika'nın en iyi teşhis doktoru olan, bütün gün eziyet çektirdiği takımıyla beraber birbirinden ender vakalara ve vicdanı ikilem yaratan durumlarla ilgilenen de bir doktor. Dizideki tıbbi konuların işlenişine bakarsak da birebir konustuğum tıp sektöründeki hemşire ve doktor tanıdıklarıma bakarsam da on numara! ER'dır, Nip Tuck'tır, Grey's Anatomy'dir ve hatta Doktorlar'dır hepsi medikal drama sınıfında diziler. Ama başrol karakteriyle bu kadar isim yapan - ki dizinin adı House MD - ve 2 Altın Küre, 4 Emmy ile 28 tane başka ödül alıp 76 tane de ödül adaylığı olan bu dizi bence tam anlamıyla tambs up ve must see kategorisindedir. 


Share


Hiç yorum yok:

Yolgeçen