Sayfalar

Bir soru ve bir cevap 1

Bir soru ve cevap. Değişik bir soru:

1- Öyle birşey yapalım ki dünyada ne insan, ne hayvan ne de bir bitki kalsın. Hepsi ölsün. Hem karada, hem denizde hiçbir şey kalmasın, nasıl olur bu iş? (Bomba olur, gazlar olur, zehir olur.)

2- Zombili film senaryolarının gerçekleşme ihtimali var mı? Yani insanları psikopata çevirebilecek bir virüs var mı ve salgın haline gelebilir mi?


Dedim ki,

1-Eğer özel bir virüs üretmezsen en temiz yolu tek bir nükleer silahın kullanılması. Tek diyorum dikkat. Neden? Şu anki doktrin diyor ki mad (mutually assured destruction)olcak. Ve herkes birbirini karşılıklı olarak dümdüz ettiği için kimsenin korkacak bir şeyi olmayacak. Sadece ABD ve Rusyada 2000 - 2500er tane olduğu düşünülürse, dünya bildiğin cehenneme döner. Atmosfer oluşan toz kir atık bulutlarıyla kaplanıp güneş bloke olur. Bu da bitkilerin ölümüne yol açar. Bitkiler ölürse hem oksijen çevrimi epey zora girer, hem de otçul hayvanlar ölür. E onlar ölürse sıra yırtıcılara gelir. Onlar da tükenirse artık kimi yeriz sen tahmın et :) (ilk önce gözlüklüler ve şişmanlar, sonra aptal sarışınlar, ardından siyahlar, sonra asyalılar falan)

2-Bence öyle bir ihtimal yok. Felaketimiz onlar değil yine biz olacağız.

PS: Domuz Körfezi Krizi hakkında azıcık okuyun ve dünyanın nasıl tam yukarıdaki sınırdan döndüğünü görün. Az daha 60'lı yıllarda dükkanı kapatıyormuşuz :)
PS2: 2002 istatistiğine göre dünyada toplam 20150 nükleer başlık / silah varmış.

Hiç yorum yok:

Yolgeçen